Ομορφιά

Η φύση ενάντια στη γήρανση


Όσο κυλάει ο χρόνος συνήθως αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο, το σώμα και την υγεία μας. Η φύση όμως μας έχει προνοήσει και μας προσφέρει απλόχερα τα βότανά της και άλλους θησαυρούς της για να τα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στην επίδραση του χρόνου στο βαθμό βέβαια που μπορούμε και που μας επιτρέπεται!

Επειδή όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα θαυματουργά φυτά της φύσης και να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητές τους!Τα βότανα, τα μπαχάρια και τα φυτά που δρουν ενάντια της πρόωρης γήρανσης και υπέρ της νεότητας και της υγείας του δέρματος είναι πολλά όμως αξίζει να αναφέρουμε μερικά από αυτά που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πολύ εύκολα!

Ένα βότανο που αγαπάει τη νεότητα είναι η εχινάκεια. Η εχινάκεια εκτός του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράλληλα βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος! Αρκεί μια μικρή ποσότητα εχινάκειας σε ένα βαμβάκι για κομπρέσες σε όλο μας το σώμα!

Ένα άλλο βότανο είναι το φασκόμηλο. Οι ουσίες του επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο και βοηθάει στην καλύτερη μνήμα! Επίσης έχει αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες . Μπορούμε να το πιούμε ως ρόφημα σκέτο ή με διάφορα μπαχάρια!

Ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς το σαφράν, το χρυσό αυτό φάρμακο της φύσης δρα σύμφωνα με μελέτες κατά τους άγχους και της γήρανσης αφού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα καροτενοειδή.Τα συστατικά του προστατεύουν το σώμα από διάφορες ασθένειες και από το άγχος!

Ο άγγελος της φύσης, η αγγελική είναι ένα βότανο που εμποδίζει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών. Ως γνωστό οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν γήρανση και άλλα προβλήματα. Μπορούμε να βρούμε το βότανο αυτό και ως αιθέριο έλαιο και να το διαλύσουμε σε νερό για να το πιούμε!

Τέλος το δεντρολίβανο είναι ένα ακόμα αντιγηραντικό βότανο καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος και ενισχύει την ανάπτυξη του κολλαγόνου. Επίσης βοηθάει στη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγρασίας και χαλαρώνει τις ρυτίδες! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αιθέριο έλαιο σε φυτικές κρέμες για το πρόσωπο και να απολαύσουμε τα αποτελέσματα από τη δράση του!

Πηγή: my-life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *