Σχέσεις

Η σεξουαλική διάθεση περνάει από το στομάχι!


Πολύ συχνά ακούμε ότι «Είμαστε αυτό που τρώμε»… Οπωσδήποτε αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, για διάφορες πτυχές της υγείας μας και της ομορφιάς μας. Φυσικά, η σεξουαλική μας διάθεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση! Υπάρχουν τροφές, όπως για παράδειγμα τα θαλασσινά, ή ο βασιλικός πολτός, που έχουν τη φήμη ότι τονώνουν τη λίμπιντό μας. Ποιες είναι όμως οι τροφές που φημολογείται ότι επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική μας διάθεση και πρέπει πράγματι να τις αποφεύγουμε; Ας μάθουμε περισσότερα:

Τα τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με πολλές ασθένειες, όπως και με την παχυσαρκία. Κάτι που δεν γνωρίζαμε είναι ότι θεωρούνται υπεύθυνα και για την μειωμένη λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες. Επιπλέον, σχετίζονται με την αλλοίωση του αντρικού σπέρματος και με διαταραχές γονιμότητας στις γυναίκες.

Φασόλια

Οι διατροφολόγοι τα συνιστούν ανεπιφύλακτα ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς η συμβολή τους στη διατήρηση της καλής μας υγείας είναι πολύτιμη. Όμως, δεν θα έλεγε το ίδιο κανείς και για την επίδρασή τους στην ερωτική μας ζωή. Τα φασόλια συνήθως ερεθίζουν το γαστρεντερικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσάρεστα μετά από ένα πιάτο φασολάδα. Δεν αποκλείεται μάλιστα η δυσφορία μας να καταγραφεί και με ηχητικές διαμαρτυρίες. No way, ειδικά σε πρώτο ραντεβού!

Σοκολάτα

Για πολλούς, η σχέση τους με τη σοκολάτα είναι απλά ερωτική! Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, αφού σύμφωνα με μελέτες, όταν καταναλώνουμε σοκολάτα, ο εγκέφαλός μας εκκρίνει τις ίδιες ορμόνες με τη στιγμή που κάνουμε σεξ. Επιπλέον, η σοκολάτα θεωρείται αφροδισιακή και ο μύθος της λέει ότι καθιστά το δέρμα πιο ευαίσθητο στα ερωτικά ερεθίσματα. Όμως, πρόσφατες έρευνες καταρρίπτουν τις θεωρίες περί ευεργετικής επίδρασης της σοκολάτας στο σεξ, αφού κατέληξαν ότι η σοκολάτα κάνει τις γυναίκες πιο «κουρασμένες» και ρίχνει την ερωτική τους διάθεση.

Ψάρια

Τα ψάρια κάνουν καλό στην υγεία, ωστόσο η ποιότητά τους εξαρτάται από την προέλευσή τους. Έτσι, ψάρια που προέρχονται από μολυσμένα ύδατα, ίσως να περιέχουν χημικά απόβλητα, τα οποία όταν καταλήγουν στον οργανισμό μας, λειτουργούν μιμητικά ως προς τις ανθρώπινες ορμόνες. Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της γονιμότητας και γενικότερα της ερωτικής διάθεσης.

Πηγή: sexipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *