Επικαιρότητα

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Έβαλε τα κλάματα η Επίτροπος!


Λύγισε μπροστά στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Η κα

Μογκερίνι έβαλε τα κλάματα συγκλονισμένη από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και είπε ότι είναι μια θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη.

«Συγκλονισμένος» δηλώνει, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υπογραμμίζει πως το Βέλγιο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή.
«Είμαι συγκλονισμένος από τις βομβιστικές επιθέσεις σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Zaventem και την ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, που έχουν κοστίσει αρκετές αθώες ζωές και τον τραυματισμό πολλών ακόμα ατόμων. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων» σημειώνει ο κ. Τουσκ και κάνει αναφορά σε «επιθέσεις τρομοκρατών στην υπηρεσία του μίσους και της βίας». «Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες, χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης του Βελγίου και του λαού της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει αυτήν την αλληλεγγύη τώρα και θα εκπληρώσει τον ρόλο της για να βοηθήσει τις Βρυξέλλες, το Βέλγιο και την Ευρώπη, στο σύνολό της, στην απειλή της τρομοκρατίας που όλοι αντιμετωπίζουμε» καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: tlife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *